Autoritatile din Turcia au oprit constructia centralei electrice a OMV

Joi, 19 Iulie 2012, ora 17:42
1510 citiri
Autoritatile din Turcia au oprit constructia centralei electrice a OMV

Tribunalul administrativ suprem din Turcia a oprit miercuri lucrarile la constructia unei centrale electrice detinuta de grupul energetic austriac OMV.

Tribunalul a informat ca va verifica daca OMV are dreptul legal de a construi o centrala electrica de 800 de megawati la Samsun. Aparatorii mediului s-au plans ca centrala ar putea afecta productia de alimente in regiune.

"Am indeplinit toate cerintele juridice", a declarat purtatorul de cuvant al OMV, Sven Pusswald. Acesta nu a putut insa comenta cu privire la etapele urmatoare.

Grupul austriac OMV este pe punctul de a finaliza lucrarile la o centrala electrica pe gaze naturale in apropiere de orasul Samsun. Centrala ar urma sa coste 600 milioane de euro, iar punerea in functiune era programata pentru luna septembrie.

OMV este un investitor important in Turcia, unde detine Petrol Ofisi, cel mai mare lant de benzinarii din Turcia. Viitoarea centrala electrica a OMV ar urma sa asigure aproximativ 3% din cererea de electricitate din Turcia.

Grupul austriac OMV este actionarul majoritar al Petrom, cu o participatie de 51,01%.

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Produse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale si Energie.

#OMV centrala Turcia, #centrala OMV oprire lucrari, #oprire lucrari OMV Turcia , #Turcia