Baconschi: Turcia are vocatia istorica si politica de a face parte din UE

Vineri, 30 Decembrie 2011, ora 14:41
1133 citiri
Baconschi: Turcia are vocatia istorica si politica de a face parte din UE

Ministrul roman al afacerilor externe, Teodor Baconschi, a pledat vineri, in Turcia, in favoarea integrarii acestei tari in Uniunea Europeana.

Intr-o alocutiune sustinuta la Conferinta anuala a ambasadorilor turci, seful diplomatiei romane a subliniat ca Turcia este "extrem de importanta" pentru stabilitatea regiunii si "are vocatia istorica si politica" de a face parte din UE.

Teodor Baconschi a tinut totodata sa-si exprime "admiratia" fata de eforturile de reforma a societatii turce, dar si fata de "performanta" acestei tari de a avea un peisaj economic dinamic, in pofida impactului negativ al crizei economice si financiare globale.

Ministrul roman de externe, care a efectuat joi si vineri o vizita in Turcia, a participat, in calitate de invitat de onoare, la "Conferinta anuala a ambasadorilor turci", desfasurata la Ankara si Edirne, si a avut si o intrevedere cu omologul turc, Ahmet Davutoglu.

Vizita in Turcia a prilejuit totodata discutarea stadiului si perspectivelor relatiilor bilaterale in contextul favorabil creat de recenta semnare a Declaratiei Comune de Parteneriat Strategic intre Romania si Republica Turcia, cu ocazia recentei vizite a presedintelui Romaniei in Turcia (12-13 decembrie 2011).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Turcia UE, #aderare Turcia UE, #declaratii Baconschi , #Turcia