Erdogan se lauda cu navele de razboi produse in Turcia si vrea sa construiasca un portavion

Marti, 04 Iulie 2017, ora 05:13
8460 citiri
Erdogan se lauda cu navele de razboi produse in Turcia si vrea sa construiasca un portavion
Foto: quwa.org

Turcia a lansat la apa o noua nava de lupta, corveta Kinaliada, iar evenimentul a reprezentat pentru presedintele Erdogan un nou prilej de a le transmite constructorilor navali din tara sa ca isi doreste foarte mult si un portavion.

"Este o prioritate pentru noi sa devenim un producator de armamemnt si nu sa actionam ca un consumator in aceasta zona", a specificat presedintele Turciei, prezent la ceremonia de lansare la apa a navei de patrulare, informeaza Hurriyet Daily News.

Corveta Kinaliada este o nava din clasa Ada, a carei constructie a inceput in 2016 si care va deveni operationala in 2020, dupa ce va trece toate etapele de testare pe mare si armamentului din dotare.

Nava are o lungime de 99,5 metri si poate indeplini misiuni de patrulare si recunoastere, misiuni de lupta la suprafata si antisubmarin ca si alte diferite tipuri de misiuni de lupta in cadrul unui razboi mai putin conventional.

"Trebuie sa oferim acelasi tratament companiilor producatoare de aramament din tara, ca si celor straine, cata vreme pot asigura produse cu caracteristici similare. Daca nu am fi urmat acest model timp de 15 ani, embargourile ascunse ne-ar fi pus in imposibilitatea de a ne apara in razboiul contra terorii", a tinut sa precizeze Recep Erdogan.

Pana acum, Turcia a lansat la apa 14 nave de razboi de productie indigena, alte 10 proiecte fiind in derulare.

"Suntem mandri de capacitatea noastra de a construi ambarcatiuni militare, in special de submarine. Turcia se numara printre cele 10 state din lume capabile sa produca integral nave de razboi. Vom ajunge sa ne producem si propriile portavioane", si-a aexprimat speranta presedintele tarii.

#industria Aparare Turcia, #nave de razboi Turcia, #Recep Erdogan, #productie armament Turcia , #Turcia