Firmele din Turcia au pus ochii pe Romania

Miercuri, 03 August 2011, ora 18:07
2250 citiri
Firmele din Turcia au pus ochii pe Romania

Firmele din Turcia vor investi mai mult in Romania, anul acesta, statul roman fiind, alaturi de Grecia, una dintre destinatiile principale ale planurilor acestor companii, scrie Hurriyet Daily News, care preia un material al agentiei Anatolia.

Mai multe companii turcesti au pus ochii pe investitii in strainatate anul acesta, in special in tari din sud-estul Europei, a declarat un oficial de la una dintre cele patru mari companii de audit din Turcia, Ernst & Young.

Oamenii de afaceri turci sunt interesati cu precadere de investitii mici si medii, cuprinse intre 50 si 150 de milioane de dolari, in tari precum Grecia si Romania, sustine Müsfik Cantekinler, seful departamentului pentru institutii financiare de la Ernst & Young.

Firmele turcesti vor sa investeasca in strainatate in sectoare cum ar fi cel imobiliar, industria cimentului, a materialelor de constructie, industria alimentara si telecomunicatii, a precizat Cantekinler.

Oficialul spune ca unele companii s-au adresat Ernst & Young pentru consultanta in vederea unor investitii in strainatate inca de acum opt luni. In ciuda crizei si incertitudinii, unele firme vreau sa faca investitii strategice in Grecia, inclusiv in turism sau in sectorul alimentar.

Marile companii de telecomunicatii din Turcia sunt interesate, in schimb, in investitii in Europa de Est, unde majoritatea companiilor de profil sunt inca de stat, neprivatizate.

Alte domenii de interes pentru investitorii turci sunt porturile si sectorul turistic din Malta.

Pe de alta parte, investitiile straine directe in Turcia se vor situa sub asteptarile Ernst & Young.

In prima jumatate a anului ele se ridicau la numai 7 miliarde de dolari, iar pana la sfarsitul anului ar putea atinge 20 de miliarde de dolari. Explicatia specialistului de la Ernst & Young este ca strainii sunt descurajati de apetitul turcilor de a consuma produse autohtone.

Turcia, la randul ei, si-a propus investitii interne mari in infrastructura, cum ar fi un al treilea pod peste Bosfor, un al treilea aeroport la Istanbul, autostrazi, tunele, in total peste 30 de miliarde de dolari, sectoare ce i-ar putea atrage pe investitorii straini.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#turci, #companii turcia, #investitii turcia , #Turcia