Garanti Bank pierde clienti, dupa ce i-a suparat pe protestatarii din Turcia

Marti, 04 Iunie 2013, ora 17:46
1327 citiri
Garanti Bank pierde clienti, dupa ce i-a suparat pe protestatarii din Turcia

Garanti Bank, al treilea mare grup bancar din Turcia, a anuntat marti ca un numar mic de clienti si-au retras economiile si totodata au decis sa-si anuleze cardurile de credit in semn de protest fata de modul in care divizia de media a grupului a acoperit protestele anti-guvernamentale.

Dogus Holding, care detine pachetul majoritar de actiuni la Garanti, controleaza de asemenea si postul de televiziune NTV, care i-a nemultumit pe protestatari cu modul in care a acoperit demonstratiile. Mai multe zeci de persoane au organizat marti o scurta demonstratie in fata sediului Garanti Bank din Istanbul, transmite Reuters.

"Unii clienti si-au anulat cardurile si conturile, insa este vorba de un numar limitat", a declarat directorul general Ergun Ozen. Potrivit acestuia, fonduri in valoare de 35-40 milioane de lire turcesti (18,6-21,2 milioane de dolari) au fost retrase in ultima saptamana, dintr-un total de 95 de miliarde de lire, in timp ce aproximativ 1.500 din cele 8,5 milioane carduri de credit Garanti au fost anulate.

Turcia este marcata de cinci zile de o miscare de protest antiguvernamentala fara precedent de la venirea la putere in 2002 a Partidului Justitiei si Dezvoltarii (AKP). Multi protestatari s-au declarat nemultumiti de modul in care media locala a acoperit protestele de tema unor represalii din partea Guvernului. In trecut, Guvernul condus de Tayyip Erdogan a impus amenzi si a sechestrat active apartinand unor firme de media percepute ca avand o atitudine critica fata de administratie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proteste Turcia Garanti Bank, #retrageri bani Garanti, #pierdere clienti Garanti , #Turcia