Italia, Turcia si Grecia au semnat pentru construirea unei conducte de gaze

Vineri, 27 Iulie 2007, ora 10:51
916 citiri

Italia, Turcia si Grecia au semnat un acord privitor la constructia unei conducte ce va transporta gaze naturale din Marea Caspica si Orientul Mijlociu catre pietele europene, a afirmat compania italiana de gaze naturale Edison, relateaza RIA Novosti.

"Conducta de gaze naturale va intra in functiune in 2012. Aceasta va contribui la diversificarea surselor de livrare a gazelor naturale, promovand in acelasi timp concurenta", a declarat un purtator de cuvant al companiei, adaugand ca acest proiect este de o importanta strategica.

Acesta acord vine dupa mai multe luni de negocieri privind livrarea de gaze naturale din Caucaz catre Europa occidentala, prin Turcia si Grecia.

Sectiunea dintre Turcia si Grecia va deveni operationala la sfarsitul lunii august, in timp ce constructia portiunii dintre Grecia si Italia, detinuta de grupul italian Edison si cel grecesc DEPA, ar trebui sa inceapa in cursul anului viitor.

Aceasta conducta va include o portiune de 212 kilometri ce va trece pe sub mare, valoarea acesteia ridicandu-se la aproximativ 300 milioane euro, urmand a transporta circa 11 miliarde de metri cubi de gaze naturale catre Grecia.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)