Medvedev ratifica un memorandum privind constructia unei autostrazi in jurul Marii Negre

Marti, 28 Decembrie 2010, ora 09:30
936 citiri
Medvedev ratifica un memorandum privind constructia unei autostrazi in jurul Marii Negre

Presedintele rus Dmitri Medvedev a semnat o lege care ratifica un memorandum international privind constructia unei autostrazi care va inconjura Marea Neagra, urmand sa tranziteze si Romania, a anuntat, luni, administratia de la Kremlin, transmite RIA Novosti.

Memorandumul a fost semnat in aprilie 2007, la Belgrad, de catre guvernele tarilor membre in Organizatia pentru cooperare economica la Marea Neagra.

Cu o lungime de 7.100 de kilometri, aceasta autostrada va traversa Turcia, Georgia, Rusia, Ucraina, Republica Moldova, Romania, Grecia si Bulgaria.

Proiectul are rolul promovarii dezvoltarii economice si sociale atat in bazinul Marii Negre cat si pe continentul european.

Memorandumul a fost incheiat pe o perioada de zece ani dar va fi prelungit automat cu inca cinci ani, daca doua treimi din tarile semnatare nu reclama rezilierea sa.

La sfarsitul lunii noiembrie, presedintii rus si ucrainean, Dmitri Medvedev si Viktor Ianukovici, au semnat un memorandum de intelegere privind constructia unui pod in stramtoarea Kerci, care leaga Marea Azov de Marea Neagra.

Acest pod va reprezenta un element important pentru autostrada care va incojura Marea Neagra.

#medvedev, #memorandum, #constructie, #autostrada , #Turcia