Nemtii cred ca Europa nu mai are ce discuta cu Turcia lui Erdogan: Trimitem un semnal gresit!

Marti, 01 August 2017, ora 08:29
7498 citiri
Nemtii cred ca Europa nu mai are ce discuta cu Turcia lui Erdogan: Trimitem un semnal gresit!
Foto: thelocal.de

Guvernul de la Berlin cere Comisiei Europene sa puna capat negocierilor privind tratatul de uniune vamala dintre UE si Turcia, pe care nu o mai vede realizabila avand in vedere situatia de la Istanbul.

"Trimitem un semnal gresit", se mentioneaza in documentul inaintat Comisiei Europene. Nemtii au mai cerut in acelasi document si alte masuri menite sa puna presiune pe Ankara, in scopul asigurarii unui climat democratic in tara, anunta Daily Sabah.

Oficialii de la Berlin sunt de parere ca ajutoarele pre-aderare directionate catre Turcia ar trebui reduse sau chiar suspendate de catre CE, pana la "intarirea democratiei si asigurarea statului de drept".

Saptamana trecuta, Berlinul a avertizat companiile germane care au sucursale in Turcia ca Ankara va initia o ancheta in care va incerca sa demonstreze ca acestea intretin legaturi financiare cu grupari acuzate de terorism.

Presedintele Recep Erdogan a negat aceste informatii raspandite de oficialii de la Berlin, iar premierul Binali Yildirim s-a vazut nevoit sa organizeze o intalnire cu reprezentantii a 19 companii germane mari pentru a-i asigura ca Ankara nu va trece la represalii impotriva companiilor, pe fontul tensiunilor politice dintre Turcia si Germania.

Chestiunea acordului de uniune vamala ramane totusi una spinoasa, in contextul in care scutirile de taxe se aplica pentru foarte putine produse industriale

#acord comercial UE Turcia, #fonduri preaderare Turcia, #tensiuni Turcia Germania , #Turcia