Probleme in Golf? Cel mai performant producator de tehnica militara din Turcia tocmai si-a deschis biroul din Qatar

Joi, 10 August 2017, ora 10:53
3212 citiri
Probleme in Golf? Cel mai performant producator de tehnica militara din Turcia tocmai si-a deschis biroul din Qatar
Foto: Twitter/Eray Tuzun

Havelsan, una dintre cele mai cunoscute firme din industria de Aparare a Turciei, va deschide o sucursala in Qatar, statul din Golf fiind considerat un partener strategic al Ankarei.

Havelsan este specializata in sisteme de aparare aeriana si securitate cibernetica, iar directorul adjunct al firmei, Mehmet Akif Nacar, spune ca rolul sucursalei din Doha este de a supraveghea proiectele aflate in lucru in Qatar, anunta Daily Sabah.

Firma de aparare este prezenta pe piata din Qatar de 4 ani, iar pana acum cooperarea s-a vazut in domenii precum securitatae cibernetica, sisteme de comanda si control, tehnologia informatiei si sisteme de antrenament si simulare.

Qatarezii au la indemana inclusiv un simulator de zbor pentru elicopterele din dotarea fortelor aeriene, acesta testand reactiile pilotilor in orice conditii meteo.

Havelsan a derulat cooperari si cu state precum Pakistan, Arabia Saudita, Irak, Brunei si Malaezia, ca si parteneriate vechi cu Lockheed Martin si Boeing.

Qatarul este in plina criza diplomatica cu vecinii sai, Arabia Saudita, Brunei, Egipt si Emiratele Arabe Unite, pe fondul suspiciunilor de inantare a unor grupari teroriste.

Criza din Golf este intr-o faza critica, Arabia Saudita reclamand inclusiv prezenta fortelor militare din Turcia pe teritoriul micului emirat.

#industria Aparare Turcia, #parteneriat militar Turcia Qatar, #Havelsan , #Turcia