Qatarul a gasit solutia pentru criza alimentelor: o linie maritima speciala cu Turcia

Joi, 24 August 2017, ora 06:43
2974 citiri
Qatarul a gasit solutia pentru criza alimentelor: o linie maritima speciala cu Turcia
Foto: Milaha.com

Qatarul se va aproviziona cu alimente perisabile pe mare, din Turcia, printr-o linie proaspat infiintata de portcontainere refrigerate, o data la fiecare trei saptamani, pentru a face fata crizei de produse alimentare declansata in urma embargoului impus de tarile vecine din Golf.

Linia maritima speciala va fi deservita de un vas al Qatar Navigation Milaha, acesta facand legatura intre porturile Hamad si Izmir, informeaza Hurriyet Daily News.

Pana acum, Turcia a livrat alimente in Qatar pe calea aerului, numarul zborurilor crescand substantial de la inceputul lunii mai, de cand micul emirat din Golful Persic este supus unei blocade impusa de tarile vecine.

Criza alimentelor este cea mai grava problema pentru oficialii de la Doha, acestia fiind nevoiti sa importe pana si vaci si sa amenajeze pajisti pentru acestea in vederea asigurarii cantitatilor necesare de lapte pentru consumul celor 2 milioane de locuitori.

O cursa intre Hamad si Izmir va ura 11 zile, conform calculelor facute de specialistii de la Qatar Navigation, livrarile de marfa urmand sa se faca la un interval de 22-25 de zile.

Este prima ruta de acest tip pentru livrarea de alimente perisabile intre Qatar si Turcia, iar numarul vaselor care sa asigure acest tip de transporturi ar putea creste, guvernul de la Doha anuntand inca de la inceputul blocadei ca va cauta sa diversifice furnizorii de produse alimentare.

De al inceputul lunii mai, Arabia Saudita, Egiptul, Bahrainul si Emiratele Arabe Unite au rupt legaturile diplomatice cu Qatar, sub acuzatia de implicare in finantarea unor grupari teroriste din regiune.

Totodata, statele vecine Qatarului au impus o blocada manifestata prin inchiderea granitelor si a spatiului aerian entru emiratul din Golf si au sistat orice livrari de marfa catre acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza alimente Qatar, #linie cargo Qatar Turcia, #criza golful persic , #Turcia