Record absolut in lumea infractorilor: Mafia turca a falsificat vreme de un deceniu... o ambasada a Statelor Unite!

Luni, 05 Decembrie 2016, ora 13:29
14672 citiri
Record absolut in lumea infractorilor: Mafia turca a falsificat vreme de un deceniu... o ambasada a Statelor Unite!
Foto: blog.nz.usembassy.gov

Cand e sa dea dovada de tupeu, grupurile infractionale din Turcia se dovedesc extrem de ambitioase. O dovedeste pe deplin istoria falsei ambasade SUA din Ghana, care a functionat la vedere vreme de un deceniu, usurand credulii de sume uriase pentru acordarea unor vize false.

Grupul infractional compus din cetateni turci si ghanezi a mentinut vreme de un deceniu o ambasada falsa a Statelor Unite in Ghana, prin care vindeau vize de intrare in SUA, documente falsae si certificate de nastere americane pe mii de dolari, anunta Hurriyet Daily News.

"Ambasada nu era condusa de reprezentanti SUA, ci de diverse figuri din lumea interlopa din Ghana si Turcia si de un avocat ghanez", a anuntat Departamentul de Stat al SUA, dupa ce a reusit sa demaste inselatoria pusa in practica de turci.

Membrii gruparii mafiote erau vorbitori de limba engleza si olandeza, in acelasi sediu functionand si o ambasada olandeza la fel de falsa. Infractorii turci pozau in ofiteri consulari si conduceau intreaga operatiune.

In timpul raidului, soldat cu zeci de arestari, autoritatile americane si ghaneze au confiscat 150 de pasapoarte false si reale provenind din zone precum Africa de Sud, India si spatiul Schengen, pe care gruparea infractionala intentiona sa le vanda.

Gruparea isi facea reclama la programul de vize prin intermediul unor panouri stradale imprastiate in orasele din Ghana, Togo si Coasta de Fildes, iar clientii erau nevoiti sa isi faca programare pentru a fi primiti la ghiseu intr-una din cele 3 zile din timpul saptamanii in care cladirea era deschisa.

Investigatia ar putea duce spre sfere mai inalte, anchetatorii fiind convinsi ca infractorii au beneficiat de sprijinul unor oficiali corupti pentru a obtine o serie de documente autentice pe care le completau apoi cu datele "americanilor" racolati din cele 3 tari.

"Gruparea criminala din spatele acestei operatiuni a reusit sa plateasca diversi oficiali corupti pentru a inchide ochii si a le asigura documente originale in alb pe care le completau apoi cu numele clientilor platitori", se arata in comunicatul Departamentului de Stat.

Autoritatile de la Washington nu au facut public numarul persoanelor suspecte ca ar fi beneficiat de statutul de cetatean american in urma activitatii intense derulate de falsii ambasadori din Ghana.

#vize SUA, #cetatenie SUA, #ambasada falsa Statele Unite, #mafie Turcia , #Turcia