Romania a exportat catre Turcia metale de peste 420 milioane euro

Joi, 25 August 2011, ora 11:49
1225 citiri
Romania a exportat catre Turcia metale de peste 420 milioane euro

Exporturile de metale si produse metalurgice catre Turcia au reprezentat in primele trei luni ale acestui an aproape un sfert din exporturile totale de metale si produse metalurgice ale Romaniei, respectiv 424 milioane euro, a anuntat joi Asociatia Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD), conform NewsIn.

"Potentialul de crestere a relatiilor bilaterale dintre Romania si Turcia este unul foarte mare. Odata ce se va sfarsi si criza economica sunt sigur ca vom asista la o crestere si mai dinamica a schimburilor comerciale dintre cele doua tari. 

De altfel, unul dintre obiectivele principale ale TIAD este sa incurajeze aceste relatii si sa ajute la dezvoltarea lor pe termen lung", a declarat presedintele TIAD, Omer Süsli.

Astfel, in primul trimestru al acestui an, aproximativ 24% din exporturile totale de metale comune si produse metalurgice ale Romaniei au mers catre Turcia.

Valoarea totala a produselor comercializate a atins suma de aproximativ 424 milioane euro, potrivit datelor TIAD.

"Romania este una dintre cele mai atractive tari din Europa pentru investitii si sunt sigur ca in urmatorii ani va inregistra din nou o crestere acelerata. Printre cele mai interesante domenii pentru investitorii turci se numara infrastructura, agricultura, sectorul imobiliar, energie, sectorul industrial si transporturile.

Multe companii importante sunt deja active in aceste sectoare in Romania, dar cred ca in urmatoarele luni vor veni aici si alti investitori importanti", a mai spus presedintele TIAD.

#metale, #turcia, #milioane euro, #romania, #exporturi , #Turcia