Rusia sta cu ochii pe Turcia - a trimis drone de ultima generatie la granita

Luni, 11 Ianuarie 2016, ora 16:55
5130 citiri
Rusia sta cu ochii pe Turcia - a trimis drone de ultima generatie la granita
Foto: Rostechnologies blog

Rusia trimite la baza sa militara aeriana din Armenia, aflata aproape de granita cu Turcia, drone militare de ultima generatie folosite pentru misiuni de supraveghere.

"Dronele moderne de productie interna Takhion au intrat in serviciul unitatii UAV (aparate de zbor fara pilot - n.red.) a bazei militare din Districtul Militar Sud aflata in Armenia", au anuntat oficiali rusi citati de agentia moscovita TASS.

Dronele Takhion sunt concepute pentru misiuni de recunoastere militara pe timp de zi si de noapte, avand o autonomie de 40 de kilometri.

Durata unui zbor se poate intinde pe 6 ore, iar dronei de 25 de kilograme i se pot atasa camere video si foto normale sau in infrarosu.

Soldatii rusi care vor opera aceste aparate de zbor se vor antrena timp de o luna in bazele Kamkhud si Alagyaz din Muntii Caucaz.

In inceputul acestui an, oficialii din conducerea Districtului Militar de Sud au decis sa trimita in Armenia si o escadrila de avioane de vanatoare MiG-29.

Prezenta militara a Rusiei in Republica Armenia a devenit tot mai pregnanta dupa incidentul in care aviatia militara din Turcia a doborat un avion de vanatoare rusesc aflat in misiune in Siria.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#armament rusesc Armenia, #baze militare Rusia, #incident militar Rusia Turcia, #drone Takhion , #Turcia