Statul Islamic jura sa-i atace pe toti cei care lupta impotriva sa chiar la ei acasa: Sa le friga pamantul sub talpi!

Marti, 06 Decembrie 2016, ora 10:57
4807 citiri
Statul Islamic jura sa-i atace pe toti cei care lupta impotriva sa chiar la ei acasa: Sa le friga pamantul sub talpi!
Foto: Know Terrorists

Noul purtator de cuvant al gruparii teroriste Statul Islamic, Abu Hassan al-Muhajir, a facut prima sa declaratie, in care ii indeamna pe adepti sa duca mai departe seria de atentate declansate impotriva tarilor occidentale, Rusiei si Turciei, adaugand pe lista si Iranul.

Toate tarile mentionate de purtatorul de cuvant al ISIL sunt implicate in lupta impotriva gruparii teroriste fie in Siria, fie in Iran, iar mesajul sau arata ca atentatele ar putea avea un rol hotarator pentru supravietuirea gruparii jihadiste, anunta IB Times.

Inregistrarea difuzata de teroristii Statului Islamic poarta titlul "Va veti aminti de ce v-am spus", iar traducerea efectuata de Rita Katz, director al SITE Intelligence Group, este tulburatoare chiar si pentru expertii in securitate.

"Ii vom ataca in tarile lor. Operatiunile voastre vor face diferenta, vor schimba situatia. Atacati-i in piete, in cluburi, pe drum, in orice loc unde nu se asteapta si faceti sa le friga pamantul sub talpi", se adreseaza al-Mujahir catre adepti.

Puratorul de cuvant al Statului Islamic ameninta cu atacuri imediate asupra Statelor Unite, Rusiei, tarilor membre UE si Iranului, dar insista in mod deosebit asupra necesitatatii declansarii unui val de teroare in Turcia.

Mujahir i-a indemnat pe jihadisti sa ia la tinta "guvernul laic al Turciei, in fiecare punct sensibil de securitate, militar, economic si informational, ca si fiecare ambasada si consulat turc de pe teritoriul altor tari".

Turcia este o tinta favorita a teroristilor ISIL, in luna noiembrie, liderul gruparii Abu Bakr al-Baghdadi cerandu-le luptatorilor sai sa dezlantuiasca furia lor impotriva trupelor din Turcia.

"Turcia a intrat in razboi cu noi bucurandu-se de protectia avioanelor Cruciatilor (termen care desemneaza coalitia internationala antiteriorism condusa de SUA - n.red.). Puneti Turcia pe lista campurilor de lupta", a cerut al-Baghdadi.

Armata turca are trupe stationate in apropiere de Mosul, o reduta din Irak a teroristilor ISIL, dar s-a angajat in lupte cu gruparea si pe teritoriul sirian, unde un razboi civil a impartit tara intre trupele guvernului al-Assad, rebelii opozitiei si teroristi.

In luna noiembrie, Departamentul de Stat al SUA a avertizat turistii americani cu privire la riscul crescut de atentate teroriste in UE si Turcia in perioada sarbatorilor de iarna, alerta fiind mentinuta pana pe 22 februaruie.

#alerta atentate teroriste, #atentate Europa, #Statul Islamic , #Turcia