Teroristii ISIL si-au facut singuri mii de rachete si mortiere. Pot construi o noua fabrica oriunde!

Joi, 15 Decembrie 2016, ora 13:16
5694 citiri
Teroristii ISIL si-au facut singuri mii de rachete si mortiere. Pot construi o noua fabrica oriunde!
Foto: Illuminati.wikia.com

Gruparea terorista Statul Islamic isi fabrica propriul armament, la scara industriala, in vecinatatatea orasului irakian Mosul, arata un raport al think tank-ului londonez Conflict Armament Research (CAR)

Teroristii ISIL aveau o linie de aprovizionare prin Turcia pentru materia prima folosita in confectionarea armelor standard, anunta IB Times.

Expertii CAR considera ca armele produse in fabricile ISIL nu pot fi incadrate ca arme artizanale, ci mai degraba ca productie industriala.

"Desi liniile de productie implicau folosirea unor materiale neconforme standardelor si a unor elemente chimice precursoare explozibililor moderni, nivelul de organizare, controlul calitatii si inventarul arata un sistem de productie industrial complex si controlat", se mentioneaza in raportul CAR.

Fabrica producea inclusiv lazile in care urmau sa fie transportate rachetele si mortierele produse aici, au concluzionat expertii think tank-ului londonez.

Directorul executiv al CAR, James Bevan, crede chiar ca luptatorii jihadisti cu experienta ar putea construi oricand o astfel de fabrica de armament in alte zone in care va cauta adapost gruparea terorista.

Conform raportului, teroristii au apucat sa produca zeci de mii de rachete si incarcaturi explozive de mortiere in lunile de dinaintea asaltului dat asupra orasului irakian.

Documente intrate in posesia trupelor guvernamentale irakiene si aliatilor occidentali implicati in operatiune arata ca teroristii erau instruiti sa conceapa dispozitive explozibile care depasesc nivelul celor artizanale si invatati cum sa manuiasca arme de o complexitate ridicata, asa cum ar fi rachetele anti-tanc.

#fabrica armament Stat Islamic, #aprovizionare arme ISIL, #teroristi Stat Islamic, #arme ISIL , #Turcia