Turcia a adoptat o lege de "amnistie a averilor" pentru a atrage banii depusi in strainatate

Miercuri, 22 Mai 2013, ora 09:54
1244 citiri
Turcia a adoptat o lege de "amnistie a averilor" pentru a atrage banii depusi in strainatate

Parlamentul turc a adoptat marti o lege de "amnistie a averilor" menita a aduce in tara banii detinuti in strainatate de turcii bogati, care nu vor mai plati astfel taxe punitive si amenzi.

Potrivit noii legi, turcii vor plati doar 2% pe fondurile eligibile detinute in conturi in strainatate si aduse in tara, evitand taxe care, altfel, ajung pana la 30-40%. Ei vor evita de asemenea o ancheta pentru a se stabili daca averea a fost facuta in Turcia si tinuta necorespunzator in strainatate, relateaza Reuters.

Pentru a beneficia de aceasta amnistie, persoane sau companii vor fi obligate sa-si declare averea pana la sfarsitul lunii iulie.

Turcia a folosit ultima data un astfel de program in 2009 pentru a limita efectele crizei financiare globale, repatriind astfel circa 50 de miliarde de lire turcesti (28 de miliarde de dolari la actualele rate de schimb).

Turcia a avut in 2011 cel mai rapid ritm de crestere economica din Europa, de 8,5%, insa cresterea PIB s-a redus substantial la 2,2% anul trecut, iar guvernul incearca sa obtina o relansare inaintea ciclului electoral care va incepe anul viitor.

#lege amnistie averi Turcia, #averi strainatate bogati Turcia, #amnistie fiscala Turcia, #crestere economica turcia , #Turcia