Turcia isi face propria agentie spatiala, dupa modelul NASA

Luni, 11 Aprilie 2016, ora 14:14
2780 citiri
Turcia isi face propria agentie spatiala, dupa modelul NASA
Foto: Wikimedia

Turcia va lansa in aceasta vara propria agentie spatiala, dupa modelul NASA, intrand astfel in clubul select al marilor puteri spatiale.

Agentia Spatiala a Turciei va avea sediul in Kazan, un oras din vecinatatea Ankarei, a anuntat premierul Ahmet Davutoglu, potrivit Defense News.

Unul dintre oficialii implicati in crearea noii agentii a explicat ca aceasta se va axa pe tehnologia de construire a satelitilor, de lansare a acestora, de colaborare in programele Statiei Spatiale Internationale si de cercetare a Cosmosului.

Guvernul are deja pregatit un proiect de lege care urmeaza sa mai fie discutat o data in cadrul cabinetului, inainte de a fi propus spre aprobare Parlamentului.

Ministrul Transporturilor, Binali Yildirim, a explicat ca proiectul Agentiei Spatiale reprezinta incununarea eforturilor comune depuse de Statul Major General al Turciei, de Ministerul Apararii si cel pentru Stiinta, Industrie si Tehnologie.

"Am studiat legislatia existenta in Statele Unite (NASA) si pe cele din Japonia, Germania si Franta. A noastra va fi creionata pentru a raspunde nevoilor Turciei", a explicat Yildirim.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#program aerospatial Turcia, #lansare sateliti, #sateliti militari Turcia , #Turcia