Turcia vrea sa-si faca o armata invizibila

Luni, 15 Februarie 2016, ora 11:36
3746 citiri
Turcia vrea sa-si faca o armata invizibila
Foto: Soldier Systems

Armata Turciei incepe sa investeasca in echipamente de camuflaj de ultima generatie care ii vor face pe militari foarte greu de detectat de catre inamici sau chiar "invizibili".

Departamentul de achizitii al ministerului turc al apararii a anuntat ca soldatii vor fi dotati in curand cu echipamente "stealth", potrivit Defense News.

Sistemele pe care turcii vor sa le achizitioneze vor permite trupelor sa devina invizibile in fata camerelor cu infrarosu si cu termoviziune, ca si pe radarele inamicilor. Este vorba despre camuflaj individual dar si de sisteme dedicate camuflarii vehiculelor.

Surse din industria de aparare sustin ca autoritatile de la Ankara vor sa isi creeze un avantaj in fata grupurilor extremiste afiliate gruparii kurde PKK, dar si in fata factiunilor rebele prezente in conflictul din Siria.

Dupa doi ani de liniste, anul 2015 a fost marcat de mai multe atacuri teroriste organizate de rebelii kurzi impotriva trupelor politienesti si fortelor armate din Turcia. Bilantul victimelor s-a ridicat la 200 de morti.

PKK (Partidul Muncitoresc al Kurzilor) este considerat organizatie terorista in Turcia, Uniunea Europeana si Statele Unite.

Tehnologia stealth a fost folosita prima data pentru camuflarea avioanelor de lupta americane, dar in prezent aplicatiile s-au extins si la echipamente de protectie individuala.

Diverse echipamente de lupta cu camuflaj termic au fost dezvoltate in tari precum SUA, Rusia si China.

#armata Turcia, #achizitii echipament militar, #soldati invizibili, #atacuri teroriste Turcia , #Turcia