Turcii pregatesc un export urias de armament in Arabia Saudita. Contractul va fi TOP SECRET

Joi, 04 Mai 2017, ora 11:05
4814 citiri
Turcii pregatesc un export urias de armament in Arabia Saudita. Contractul va fi TOP SECRET
Foto: ssm.gov.tr

Oficialii din industria de aparare a Turciei au anuntat ca sunt in faza finala a semnarii unui contract de export de armament in Arabia Saudita, dar clauzele acestuia vor fi secretizate.

Discutiile pentru incheierea acestui contract au fost initiate de presedintele Recep Erdogan inca din toamna anului 2015, iar ministrul Apararii, Fikri Isik, sustine ca aceasta va fi cea mai importanta afacere din domeniu pentru Turcia, relateaza Defense News.

Arabia Saudita se numara printre primele 10 piete de export de armament din Turcia, dar achizitiile s-au mentinut pana acum la un nivel redus, de maximum 50 de milioane de dolari pe an.

Misterul care inconjoara acest contract naste destule speculatii, o sursa din industria de Aparare considerand ca Turcia ar putea livra platforme navale complexe catre partenerii sauditi.

In ultimii 5 ani, Ankara a reusit sa dubleze aproape volumul exporturilor de armament, crescand de la 883 milioane dolari in 2011, la 1,68 miliarde in 2016.

Cu toate acestea, ministrul Isik recunoaste ca cea mai mare problema o reprezinta finantarea noilor proiecte din industria de aparare si aerospatiala, in acest caz un parteneriat cu un guvern strain sau acordarea unor linii de credit prin intermediul bancilor de stat fiind considerate de oficialii de la Ankara cele mai bune optiuni.

Relatiile dintre Ankara si Riad sunt cordiale, ambele tari avand o majoritate de musulmani suniti in randul populatiei si imbratisand aceeasi politica in privinta crizei din Siria.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#export arme Turcia, #contract Turcia Arabia Saudita, #industrie Aparare Turcia , #Turcia