Ucraina ar putea construi tronsonul macedonean al South Stream

Marti, 09 Noiembrie 2010, ora 17:35
1441 citiri
Ucraina ar putea construi tronsonul macedonean al South Stream

Ucraina este dispusa sa participe la construirea tronsonului South Stream din Macedonia, a anuntat marti Ministerul ucrainean de Externe, relateaza RIA Novosti, citat de NewsIn.

"Partea ucraineana si-a manifestat interesul pentru construirea unei conducte de gaz de peste 400 kilometri in Macedonia, al carei cost va fi de 400 milioane de euro", a spus ministerul.

Liderul ucrainean Viktor Ianukovici a anuntat la 3 noiembrie ca tara sa doreste realizarea de proiecte in sectoarele energetic, al constructiilor si transportului din Macedonia.

Premierul macedonean, Nikola Gruevski, a declarat ca o societate ucraineana pregateste documentele tehnice privitoare la tronsonul South Stream in Macedonia.

Ocolind Ucraina, South Stream, proiect condus de Rusia, vizeaza reducerea dependentei producatorilor si consumatorilor de gaz fata de tarile de tranzit.

Ea va aduce circa 35% din gazul rusesc pentru Europa prin Marea Neagra si va trece prin apele teritoriale turce, legand portul rusesc Novorossiïsk de orasul bulgar Varna, inainte de a se separa in doua ramificatii, ce vor traversa Balcanii pentru a ajunge in Italia si Austria. 

#ucraina, # south, # stream , #Turcia