Zile de foc in Turcia: SUA avertizeaza asupra riscului de atentate pe 19 si 22 mai

Miercuri, 18 Mai 2016, ora 14:25
6229 citiri
Zile de foc in Turcia: SUA avertizeaza asupra riscului de atentate pe 19 si 22 mai
Foto: Wikimedia

Doua manifestatii publice ce vor avea loc in capitala Turciei in zilele urmatoare pun pe jar autoritatile din Ankara, dar si pe oficialii americani, care au emis deja un avertisment de risc de atentate teroriste pentru 19 si 22 mai.

Ziua Tineretului si Sportului, programata pe 19 mai, si congresul Partidului Dreptatii si Dezvoltarii (AKP) din 22 mai vor atrage mii de oameni in capitala Turciei, iar americanii cred ca teroristii Statului Islamic sau rebelii kurzi vor incerca sa declanseze atacuri in cele doua zile de foc, anunta Hurriyet Daily News.

Politia din Turcia a remis conducerilor inspectoratelor regionale un document confidential in care solicita masuri suplimentare de securitate pentru 19 mai, zi in care teroristii ISIL ar putea lovi orasele mai mari din Turcia in care se desfasoara manifestarile sportive dedicate tinerilor.

Ambasada SUA la Ankara a lansat deja un avertisment catre cetatenii americani aflati in Turcia pentru a-i atentiona asupra riscurilor de atentate care planeaza asupra celor doua evenimente.

"Ambasada este constienta de rapoartele aparute in presa locala privind riscul declansarii unor atentate teroriste pe 19 mai, in cadrul manifestarilor pricinuite de organizarea Memorialului Ataturk.

Turistii straini, in special cei americani, au fost tintiti cu precadere de gruparile teroriste din afara si din interiorul Turciei, iar riscul unui atentat ramane ridicat", a anuntat ambasada, sfatuindu-i pe turistii americani sa urmeze masurile de securitate facute publice de autoritatile turce.

De asemenea, diplomatii americani de la Ankara au avertizat si asupra riscurilor de securitate din 22 mai, zi in care delegatii AKP se vor aduna in sala polivalenta Ankara Arena, aflata in apropierea Parcului Genclick si a statiei de metro Ulus.

#atentate Turcia, #teroristi Statul Islamic, #avertisment turisti Turcia , #Turcia