Alegatorii italieni s-au razbunat pe masurile de austeritate impuse de UE

Marti, 26 Februarie 2013, ora 18:10
1287 citiri
Alegatorii italieni s-au razbunat pe masurile de austeritate impuse de UE

Votul alegatorilor italieni reprezinta un mesaj de protest fata de Uniunea Europeana si e directionat impotriva masurilor de austeritate impuse de la nivel comunitar, crede presedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

"Luam nota ca a existat un larg vot de protest fata de politica de consolidare fiscala", a spus acesta.

"Trebuie combinata disciplina bugetara, rigoarea fiscala cu cresterea si lupta impotriva somajului, mai ales in randul tinerilor", a adaugat Schulz, indemnand fortele politice italiene sa participe la dialog si sa gaseasca un compromis pentru a forma un Guvern, deoarece "stabilitatea este necesara".

Parerea europarlamentarului este impartasita si de Comisia Europeana (CE), care intelege "mesajul de ingrijorare" transmis de catre cetatenii italieni, potrivit lui Olivier Bailly, purtator de cuvant al CE.

CE se asteapta totusi ca Italia sa-si "onoreze angajamentele" in legatura cu reformele economice promise.

"Italia si-a luat angajamente fata de Comisie si alte state state membre atat in privinta reducerii deficitelor si datoriei sale, cat si in privinta unor reforme structurale", a declarat Bailly.

Purtatorul de cuvant a recunoscut ca "poporului italian ii sunt cerute de cateva luni multe reforme foarte dificile". "Dar noi suntem convinsi ca impreuna, continuand aceste eforturi, economia italiana poate creste din nou si crea locuri de munca", a spus el.

Alegerile din Italia arunca tara "intr-o situatie politica problematica"

#rezultate alegeri Italia, #mesaj Comisie Europeana Italia, #protest austeritate Italia, #criza economica Italia, #consolidare fiscala Italia , #UE