Angela Merkel este "optimista", dar nu "sigura" de succesul proiectului european

Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 15:52
1178 citiri
Angela Merkel este "optimista", dar nu "sigura" de succesul proiectului european

Cancelarul german, Angela Merkel, s-a declarat miercuri "optimista", dar nu "sigura" cu privire la reusita proiectului european, relateaza AFP.

"Proiectul european nu este construit inca astfel incat sa fim siguri ca totul merge bine", a declarat aceasta pe site-ul Partidului Conservator (CDU). "Trebuie sa mai lucram la acest lucru. Dar sunt totusi optimista", scrie aceasta.

In opinia ei, "unele state din Europa mai au inca mult de lucru" pentru a castiga increderea pietelor si astfel "a depasi criza datoriilor si criza competitivitatii".

"Remarcam de altfel ca nu ne merge bine decat daca vecinilor nostri europeni le merge bine", a adaugat cancelarul, referindu-se la tara sa.

Germania sfideaza deocamdata criza din zona euro datorita succesului exporturilor sale catre statele emergente, dar economistii se indoiesc de faptul ca prima putere economica europeana va putea rezista la nesfarsit turbulentelor din jurul sau.

Merkel pledeaza pentru transferul suveranitatii in domeniul bugetar, fara de care nu este posibila implementarea noului mecanism de solidaritate, dar a fost adesea singura care a sustinut aceasta idee.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Angela Merkel proiect european, #Angela Merkel masuri Europa , #UE