Barroso: Cel mai mare risc cu care se confrunta UE este cel politic

Miercuri, 11 Septembrie 2013, ora 12:10
1132 citiri
Barroso: Cel mai mare risc cu care se confrunta UE este cel politic

Cel mai mare risc cu care se confrunta Uniunea Europeana in contextul redresarii economice este cel politic, a afirmat miercuri presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, in cadrul discursului sau anual privind Starea Uniunii, sustinut in plenul Parlamentului European de la Strasbourg.

"In opt luni votantii din Europa vor judeca ce am realizat in ultimii cinci ani. Mai este mult de facut pana la alegerile europene, nu e timpul sa aruncam prosopul, ci sa ne suflecam manecile si sa muncim mai mult", a spus Barroso in fata eurodeputatilor.

"Tine de noi sa pledam pentru Europa in urmatoarele opt luni", a adaugat el, adoptand legi importante precum cele presupuse de bugetul multianual al UE. "Bugetul Uniunii Europene este cea mai concreta parghie pe care o avem pentru a stimula investitiile", a subliniat Barroso.

Presedintele executivului comunitar a adaugat ca UE a dat un raspuns ferm crizei declansate in 2008 in SUA, precizand ca rezultatele obtinute nu trebuie sa fie nici supraapreciate, dar nici subestimate. El a accentuat nevoia de solidaritate in astfel de momente precizand ca "nu poti sa te afli cu cineva in barca si sa spui ca partea ta se scufunda".

Intr-un context de refacere economica, "cel mai mare risc cu care ne confruntam este cel politic, lipsa de stabilitate sau de determinare", a mai apreciat Jose Manuel Barroso.

#riscuri Uniunea Europeana, #criza economica Europa, #Barroso criza economica UE , #UE