Barroso: S-a incheiat cea mai dificila perioada a crizei din UE

Miercuri, 03 Aprilie 2013, ora 14:55
1292 citiri
Barroso: S-a incheiat cea mai dificila perioada a crizei din UE

Economiile europene au depasit cea mai dificila perioada a crizei datoriilor dar situatia inca ramane delicata, a afirmat miercuri presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, aflat intr-o vizita oficiala in Cehia.

"Cred ca UE a trecut prin cea mai dificila perioada a crizei dar situatia inca este fragila", le-a declarat jurnalistilor Jose Manuel Barroso in timpul vizitei in Praga, transmite Reuters.

De asemenea, oficialul european a apreciat ca UE a incheiat perioada de incertitudini privind situatia din Cipru dar acum pachetul de asistenta financiara de zece miliarde de euro trebuie implementat adecvat pentru a pune economia cipriota pe o cale sustenabila.

Drapelul UE a fost arborat, miercuri, pentru prima data deasupra Castelului din Praga, resedinta a presedintiei cehe. De acum incolo, drapelul UE, cu cele 12 stele galbene dispuse in cerc pe un fond albastru, va sta alaturi de drapelul de stat al Republicii Cehe.

La ceremonie au fost prezenti presedintele ceh, Milos Zeman, si presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Impotriva acestei decizii s-a pronuntat ferm predecesorul lui Zeman, euroscepticul Vaclav Klaus. Insa, la 7 martie mandatul lui Klaus a expirat, iar Zeman a permis, in unul dintre primele decrete pe care le-a semnat, arborarea drapelului european.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza economica UE, #criza datorii suverane europa, #ajutor financiar Uniunea Europeana , #UE