Barroso: Sectorul privat are rol esential in cresterea conditiilor de trai

Marti, 16 Octombrie 2012, ora 17:50
989 citiri
Barroso: Sectorul privat are rol esential in cresterea conditiilor de trai

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a atras atentia asupra rolului important jucat de sectorul privat in domeniul ajutorului pentru dezvoltare, exprimandu-si dorinta ca acest segment sa aiba un rol si mai activ in viitor.

"Daca vrem sa reducem saracia, daca vrem sa garantam securitatea alimentara si sa ajungem ca fiecare persoana sa poata beneficia de o protectie sociala convenabila, atunci avem nevoie de crestere economica, iar in aceasta privinta sectorul privat are un rol esential de jucat", a afirmat seful executivului UE, in deschiderea evenimentului "Zilele europene ale dezvoltarii", organizat la Bruxelles.

Barroso este sustinatorul unui parteneriat mai stans intre sectorul public si cel privat, astfel incat sa se creeze cadrul necesar dezvoltarii acestuia din urma si sa se gaseasca noi forme de cooperare care sa permita sprijinirea cresterii economice si crearea de noi locuri de munca.

Obiectivul final al acestor eforturi este reducerea saraciei, a explicat Jose Manuel Barroso.

Statele membre UE si-au propus sa aloce ajutorului pentru dezvoltare 0,7% din produsul lor intern brut, dar, ca urmare a crizei economice si financiare, tari precum Germania, Italia si Franta sunt departe de atingerea acestui obiectiv.

#sector privat, #importanta sector privat, #sector privat ajutor dezvoltare, #UE ajutor pentru dezvoltare , #UE