Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Barroso: Tratatul UE ar putea fi modificat pentru o uniune bugetara

Barroso: Tratatul UE ar putea fi modificat pentru o uniune bugetara


Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat ca nu exclude posibilitatea modificarii tratatului european, in vederea avansarii catre o uniune bugetara, relateaza AFP.

"Criza a subliniat efectele in cascada ale politicilor noastre bugetare si fiscale. In cadrul unei uniuni economice si monetare mai integrate, situatiile financiare sanatoase nu vor mai fi o optiune, ci ele nu vor fi negociabile. Noi propunem sa se ia in calcul noi etape, care ar putea necesita schimbari la Tratatul" Uniunii Europene (UE), a declarat Barroso in cadrul unei reuniuni la centrul de reflectie European Policy Center, cu sediul in Bruxelles.

"Uniunea bugetara merge dincolo de euroobligatiuni", a apreciat presedintele CE. "Acest lucru inseamna, de asemenea, mai multa coordonare in politica fiscala si o abordare europeana mai puternica in problemele bugetare", a adaugat el.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 717 ori