BEI isi majoreaza capitalul cu 67 miliarde euro,ca sa dea credite de contracarare a efectelor crizei

Sambata, 04 Aprilie 2009, ora 13:14
1044 citiri

Consiliul guvernatorilor Bancii Europene de Investitii (BEI) a aprobat vineri, in unanimitate, cresterea capitalului cu 67 miliarde euro, masura ce va deveni efectiva imediat, pentru a extinde capacitatea bancii de a acorda imprumuturi pentru diminuarea efectelor recesiunii economice, anunta CE.

Cresterea capitalului fusese prevazuta initial pentru 2010, insa a fost devansata pentru acest an, fiind una dintre solutiile prevazute in masurile anti-criza. Cererea pentru majorarea anticipata a capitalului subscris a fost sustinuta de consiliul directorilor BEI din decembrie 2008 si, ca urmare, a fost supusa boardului guvernatorilor format din cei 27 de ministri de finante din UE, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene (CE).

Capitalul subscris al BEI a crescut, astfel, cu 40%, la 232,4 miliarde euro, iar majorarea va fi efectuata printr-un transfer de la rezervele suplimentare ale BEI la capitalul subscris si varsat. Scopul acestei masuri este ca statele membre sa nu fie obligate sa aduca resurse noi.

 

#bei, # majorare, # capital, # credite, # contracarare, # efecte criza , #UE