Britanicii se tem ca serviciile secrete vor maslui rezultatul referendumului pentru Brexit

Miercuri, 22 Iunie 2016, ora 13:07
2798 citiri
Britanicii se tem ca serviciile secrete vor maslui rezultatul referendumului pentru Brexit
Foto: Pixabay

Adeptii iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana incep sa manifeste temeri fata de masluirea rezultatului referendumului din 23 iunie, care va decide soarta Regatului Unit in cadrul blocului continental.

Implicarea serviciilor de informatii britanice in derularea evenimentului care a pus pe jar o lume intreaga este luata in calcul de catre o treime din britanicii adepti ai variantei Brexit, relateaza publicatia IB Times.

Spioni in slujba Europei

De la "spioni in slujba reginei", agentii MI5 au ajuns sa sa fie perceputi ca "spioni in slujba UE", voci din tabara celor care sustin iesirea tarii din cadrul blocului comunitar acuzand faptul ca ofiterii de informatii ar avea sarcina de a maslui rezultatul votului in favoarea adversarilor politici.

Un sondaj recet a aratat ca, la intrebarea "credeti ca MI5 lucreaza impreuna cu guvernul pentru a bloca iesirea Marii Britanii din UE?", o treime din respondentii proveniti din randul sustinatorilor partidului UKIP au dat un raspuns pozitiv.

La nivel general, 39% dintre respondenti au declarat ca nu cunosc amanunte despre acest lucru, iar 40 de procente au manifestat indignare fata de o astfel de varianta.

28% dintre insulari nu exclud insa varianta ca rezultatele finale ale referendumului din 23 iunie sa fie masluite, procentul fiind mult mai mare in randul membrilor UKIP: 64%.

Liderul formatiunii care militeaza pentru independenta totala a Marii Britanii, Nigel Farage, a iesit la rampa, la inceputul acestei saptamani, pentru a-l acuza pe premierul David Cameron ca incearca sa lege uciderea parlamentarei Jo Cox de tabara pro-Brexit.

"Avem un premier si un ministru de Finante, ca si alti lideri politici britanici, care sunt acum speriati de moarte. Au crezut ca vor castiga acest referendum fara probleme si constata acum ca scorul este foarte strans.

Si-au dat seama ca tot ce conteaza este cine are de spus ultimul cuvant inainte de ziua votarii. Nu se vor opri de la niciun fel de denigrare sau asociere falsa, dar cred ca alegatorii sunt destul de inteligenti pentru a percepe adevarul din spatele acestora", a explicat liderul UKIP.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#referendum Marea Britanie, #servicii informatii Marea Britanie, #spioni MI5, #brexit , #UE