Bucurestiul, penultimul loc in UE la calitatea vietii urbane

Joi, 12 Iunie 2008, ora 13:24
1326 citiri
Bucurestiul, penultimul loc in UE la calitatea vietii urbane

Bucurestiul ocupa peultimul loc in sanul UE din punctul de vedere al calitatii vietii urbane - iata ce se arata intr-un studiu realizat de compania de consultanta Mercer. Pe de alta parte, la nivel mondial Bucurestiul se afla la jumatatea topului, pe locul 108.

Conditiile de trai din Bucuresti sunt printre cele mai rele din Europa, doar in capitala Bulgariei, Sofia, situatia fiind mai proasta de atat. intre cele 26 de capitale europene, Viena ofera cea mai buna calitate a vietii, fiind urmata de Copenhaga, Amsterdam, Bruxelles si Berlin. in ceea ce priveste Europa de Est, Praga este orasul cu cea mai buna calitate a vietii, urmat de Budapesta, Vilnius, Ljublijana si Varsovia.

Intr-un top al capitalelor la nivel mondial, Bucurestiul ocupa pozitia 108 din 215 orase ale lumii. in acest clasament international primele trei pozitii sunt ocupate de Zurich, Viena si Geneva, iar pe ultima pozitie se claseaza Bagdadul. Studiul Mercer a luat in calcul mai multe criterii, printre care: stabilitatea politica, infractionalitatea, mediul economic si socio-cultural, serviciile sanitare si de sanatate, accesul la educatie. Au mai fost luate in considerare si traficul, calitatea transportului public, oportunitatile de recreere si calitatea mediului inconjurator. (RFI)