Buffett: Defectul sistemului euro nu poate fi corectat doar prin cuvinte

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 16:26
1180 citiri
Buffett: Defectul sistemului euro nu poate fi corectat doar prin cuvinte

Miliardarul american Warren Buffett a declarat luni, in Japonia, ca actuala criza a datoriilor de stat a dezvaluit "un defect major" in sistemul euro, care nu va putea fi corectat "prin cuvinte". Desi nu stie cum se va termina criza euro, miliardarul a mentionat ca exista totusi oportunitati bune de achizitie in Europa.

"Este un defect major in sistemul euro (...) Stiu ca sistemul, asa cum este construit in prezent, are un defect major care nu va fi corectat doar prin cuvinte", a declarat Buffett la CNBC in timpul vizitei sale in Japonia.

Miliardarul a afirmat ca nu stie cum se va termina criza datoriilor de stat din zona euro, insa a notat ca exista oportunitati bune de achizitie in randul companiilor europene, datorita preturilor reduse ale actiunilor.

"Nu pe piata obligatiunilor, ci pe piata actiunilor si capitalului, exista oportunitati. Pot numara o duzina de actiuni europene atractive, actiuni care imi plac si companii minunate. Am cumparat Tesco mai demult (Buffett controleaza o participatie minoritara la retailerul britanic - n..r). As putea cumpara mai multe actiuni la companie, daca pretul ar scadea", a aratat el.

Buffett a mai spus ca exista oportunitati de investitie in Japonia si nu s-a aratat descurajat de cutremurul devastator din luna martie sau de scandalul de proportii de la grupul Olympus.

"Olympus nu imi schimba parerea despre investitiile in Japonia", a aratat el, facand referire la scandalul de coruptie si contabilitate de la companie.

Olympus a dezvaluit recent ca a ascuns pierderi prin inginerii financiare si de contabilitate, scandalul care a cuprins compania si bursa de la Tokyo afectand credibilitatea standardelor de guvernanta corporatista din Japonia. Situatia a degenerat in anchete ample in Japonia, SUA si Marea Britanie, fiind investigate inclusiv posibile legaturi cu crima organizata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buffet investitii, #Buffet criza zona euro, #investitii companii zona euro , #UE