Bugetul Comisiei Europene, respins. Care este cauza disputelor?

Marti, 24 Iulie 2012, ora 19:35
1271 citiri
Bugetul Comisiei Europene, respins. Care este cauza disputelor?

Proiectul de buget al Comisiei Europene pentru perioada 2014-2020 a fost respins de catre stratele UE. Statele cotributoare au solicitat plafonarea cheltuielilor pentru perioada 2013-2020 la 1% din PNB.

Cei mai mari contributori au cerut economii masive pentru a se tine cont de contextul austeritatii din Europa. Contributorii la bugetul UE, respectiv Germania, Marea Britanie, Franta, Finlanda, Suedia, Olanda, Austria, au denuntat suma propusa ca excesiva si au cerut reducerea acesteia cu 100 de miliarde de euro.

Propunerea bugetara revizuita include si impactul bugetar pe care l-ar putea avea aderarea Croatiei in iulie 2013.

Proiectul prevede un buget de 988 miliarde de euro, respectiv 1,03% din Produsul National Brut, pentru angajamente de 1.033 miliarde de euro, reprezentand 1,08% din PNB.

"O crestere a platilor in functie de inflatie o putem accepta, insa aceasta nu trebuie sa depaseasca aceasta limita", a declarat ministrul britanic David Lidington.

In plus, atat reprezentantii Germaniei cat si cei ai Frantei sustin reducerea propunereilor Comisiei Europene prin gasirea altor solutii care sa inlocuiasca contributiile nationale.

#buget comisia europeana, #disputa buget Uniunea Europeana, #Germania buget Comisia Europeana , #UE