Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bugetul UE pe 2012, in discutii la Bruxelles

Bugetul UE pe 2012, in discutii la Bruxelles


Reprezentantii de la Bruxelles vor incerca vineri sa ajunga la un acord privind bugetul pentru 2012, prevazut cu o crestere de 5,2% fata de anul anterior.

Reprezentantii celor 27 de state membre ale UE si cei ai Parlamentului European vor continua negocierile pentru bugetul pentru anul viitor, care combina masuri de austeritate cu masuri de relansare.

Propunerea depaseste chiar si proiectul prezentat de Comisia Europeana, care preconizeaza o crestere de 4,9% a bugetului, la 132 de miliarde de euro.

Bugetul comunitar este, in esenta, constituit din contributiile statelor membre. Perioada destinata concilierii se va incheia luni. Daca nu se va ajunge la nicio intelegere, Comisia va trebui sa faca o noua propunere.

O sursa europeana citata de France Presse a precizat ca un esec nu este exclus daca cele doua parti vor refuza sa accepte concesii, intrucat statele membre, care au probleme cu finantele, refuza sa accepte o crestere mai mare de 2,2% si vor sa limiteze cheltuielile la 129 de miliarde de euro.

Marja de manevra a negocierilor este extrem de redusa, deoarece Marea Britanie, Suedia, Finlanda, Danemarca, Austria si Olanda au votat impotriva acestei propuneri considerate prea generoasa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1066 ori