Bulgaria, criticata pentru nivelul scazut al absorbtiei fondurilor UE

Vineri, 11 Februarie 2011, ora 14:32
1277 citiri
Bulgaria, criticata pentru nivelul scazut al absorbtiei fondurilor UE

Nivelul de absorbtie a fondurilor UE de catre Bulgaria nu este un succes, a declarat comisarul european pentru buget Janusz Lewandowski, aflat in vizita oficiala la Sofia, relateaza Sofia News Agency, informeaza NewsIn.

"10% dintre fondurile UE absorbite nu este foarte impresionant", a declarat Lewandowski dupa o intalnire cu premierul bulgar Boiko Borisov si cu ministrul de finante Simeon Djankov.

In ultimele luni, Borisov si cabinetul sau au apreciat ca nivelul de absorbtie al fondurilor UE este unul dintre cele mai mari succese ale guvernului sau.

Pe de alta parte, comisarul european pentru programare financiara si buget si-a exprimat vineri satisfactia ca 2010 este, de fapt, un an de progrese pentru Bulgaria.

Lewandowski s-a declarat convins de Borisov si Djankov ca in 2011 vor fi executate proiecte majore, care vor creste nivelul de absorbtie.

"Acum avem nevoie de dovezi din partea statelor membre, inclusiv Bulgaria, ca absorbtia fondurilor UE are loc cu adevarat si duce la schimbari pozitive", a spus comisarul european polonez.

La randul sau, premierul bulgar a salutat rezultatele intalnirii.

"Nu imi pot ascunde bucuria in legatura cu faptul ca Bulgaria este unul dintre putinele state membre UE care au fost scoase de sub procedura pentru deficit bugetar excesiv", a spus el.

#absorbtie fonduri ue, #bulgaria , #UE