Cameron pune conditii pentru sustinerea planului Germaniei pentru zona euro

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 10:14
1220 citiri
Cameron pune conditii pentru sustinerea planului Germaniei pentru zona euro

Primul ministru englez, David Cameron si cancelarul german, Angela Merkel vor incerca vineri sa ajunga la un compromis intre opiniile individuale cu privire la criza zonei euro.

Cameron ar fi pregatit sa sustina planul cancelarului german, scrie Financial Times, dar cu o conditie - garantarea protejarii Londrei de legislatia europeana.

Merkel planuieste sa imbunatateasca uniunea monetara in zona euro prin schimbarea tratatelor Uniunii Europene. Ea doreste instituirea unei discipline fiscale mai stricte in toate statele UE, cu scopul de a evita o alta criza a datoriilor suverane, asemeni celei cu care se confrunta, in acest moment, Europa, scrie Reuters.

David Cameron doreste limitarea schimbarilor dorite de Merkel in tarile care apartin zonei euro, si nu intregului bloc UE. El ar mai urma sa isi mentina pozitia vizavi de propunerea franco-germana a taxei asupra tranzactiilor financiare, despre care Marea Britanie considera ca ar dauna afacerilor locale, scrie Financial Times, care citeaza o sursa neidentificata.

Citand un ziar german, Daily Telegraph scrie ca Germania doreste crearea unui Fond Monetar European care ar avea putere de interventie financiara asupra tarilor cu probleme economice. Fondul ar avea, de asemenea, puterea de a da indicatii guvernelor. Conform aceleiasi surse, schimbarile in tratatul UE ar fi primul pas spre crearea unei uniuni politici.

#intalnire David Cameron Angela Merkel, #modificari tratat Uniunea Europeana, #criza zona euro , #UE