Cand va fi functiona mecanismul european de supervizare bancara?

Sambata, 13 Octombrie 2012, ora 15:33
1283 citiri
Cand va fi functiona mecanismul european de supervizare bancara?

Mecanismul european de supervizare bancara va deveni operational doar peste "aproximativ un an", a recunoscut Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, sambata la Tokyo.

Desi calendarul oficial prevedea punerea in aplicare a mecanismului la 1 ianuarie 2013, "asta nu inseamna ca acesta va fi operational la 1 ianuarie", a declarat Draghi la Tokio, unde s-a aflat pentru adunarea anuala a Fondului Monetar International si a Bancii Mondiale, scrie France Presse citat de Agerpres.

Indiferent ca mecanismul va deveni operational la 1 ianuarie 2013 sau 1 ianuarie 2014, presedintele BCE este convins ca nu va exista o diferenta prea mare, atata timp cat angajamentul statelor este ferm.

"Acest lucru este cel care conteaza cu adevarat", iar pietele, statele si bancile sunt constiente ca acest angajament va fi respectat la un moment dat, a spus Draghi.

BCE ar urma sa primeasca de la Comisia Europeana sarcina supervizarii bancare a zonei euro, insa statele membre sunt rezervate in ceea ce priveste recunoasterea capacitatii de interventie a noului mecanism.

Germania, spre exemplu, doreste ca institutiile financiare mici sa ramana sub monitorizare nationala.

#declaratii Draghi, #mecanism supervizare bancara Draghi, #Draghi criza bancara , #UE