Castigurile mai mari de 1 milion ale bancherilor, raportate la UE

Vineri, 29 Iulie 2011, ora 10:12
1048 citiri
Castigurile mai mari de 1 milion ale bancherilor, raportate la UE

Castigurile mai mari de 1 milion ale bancherilor vor fi raportate autoritatilor de reglementare, care vor verifica daca regulile privind bonusurile in numerar sunt respectate, potrivit unor propuneri prezentate joi de Autoritatea Bancara Europeana (EBA).transmite Reuters.

Institutiile nationale de reglementare vor colecta anual date referitoare la castigurile bancherilor, pentru a verifica daca regulile privind bonusurile in numerar sunt respectate.

Numele bancherilor respectivi nu vor fi mentionate, iar atentia va fi concentrata pe bancile mari cu activitati transfrontaliere sau pe cele mai importante institutii financiare cu operatiuni la nivel national.

Obiectivul este de a descuraja bancherii sa isi asume riscuri excesive pentru a primi bonusuri mari.

"Datele primite de Autoritatea Bancara Europeana vor fi folosite pentru evaluarile anuale, la nivelul UE, si pentru identificarea diferentelor in functie de locul unde sunt inregistrate bancile", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Primele date anuale trebuie trimise autoritatii pana in octombrie 2011, iar acestea se vor referi la salariile si beneficiile din acest an, incasate pentru performantele din 2010.

Institutiile de reglementare din statele membre trebuie sa precizeze cati angajati din fiecare banca primesc de la un milion de euro in sus.

EBA va publica datele la nivel de tara, pentru a evidentia tendinta remuneratiilor in UE si in fiecare stat membru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banci ue, #angajati banci ue , #UE