CE cere membrilor o crestere substantiala a bugetului pentru 2013

Vineri, 20 Aprilie 2012, ora 16:46
1025 citiri
CE cere membrilor o crestere substantiala a bugetului pentru 2013

Comisia Europeana (CE) va cere miercuri statelor membre sa accepte o crestere substantiala a bugetului pentru anul urmator, de la nivelul actual de 129 miliarde de euro, pentru a putea achita obligatiile UE rezultate din cofinantarea diverselor proiecte.

Potrivit unor surse apropiate situatiei, ar putea fi propusa o majorare de 9 miliarde de euro fata de bugetul pentru acest an. Suma nu a fost confirmata, dar, potrivit unei surse, majorarea va fi "substantiala".

Proiectul va fi prezentat miercuri la o reuniune a Comisiei, iar pana la summit-ul UE din iunie, la care ar trebui sa fie adoptat bugetul, vor avea loc negocieri dure, intrucat mai multe state, intre care Franta si Marea Britanie, refuza orice majorare a contributiei nationale, au spus sursele AFP.

Guvernele au limitat bugetul pentru acest an la 129 miliarde de euro, cu 4 miliarde de euro mai putin fata de propunerile Comisiei si Parlamentului European, in ideea de a alinia cheltuielile UE cu austeritatea din majoritatea tarilor membre.

#crestere buget UE 2013, #summit UE iunie , #UE