CE reduce prognoza cresterii economice pentru 2013

Miercuri, 07 Noiembrie 2012, ora 15:44
1435 citiri
CE reduce prognoza cresterii economice pentru 2013

Comisia Europeana a redus previziunile sale pentru cresterea economica a zonei euro in 2013 la doar 0,1%, dupa ce in mai a prognozat o crestere economica pentru anul viitor de 1%. Noua estimare ia in calcul o crestere economica a Germaniei, cea mai mare economie europeana, de doar 0,8%, de la nivelul prevazut in mai, de 1,7%.

"Economia (n.r. Europei)" continua sa se confrunte cu corectii dificile in urma crizei financiare", a declarat Marco Buthi, seful departamentului economic al Comisiei, potrivit Bloomberg.

"Problemele din statele membre mai vulnerabile au inceput sa afecteze si restul Uniunii", a adaugat acesta.

CE estimeaza o crestere economica de 0,8% pentru Romania in 2012

Aceasta scadere a economiei zonei euro va ingreuna salvarea Greciei si posibila salvare a Spaniei, criza datoriilor suverane urmand sa se prelungeasca pentru cel de-al patrulea an.

Din punct de vedere tehnic, zona euro va evita recesiunea, care este definita prin doua trimestre consecutive de contractie economica, desi economia acestei regiuni se va contracta in 2012 cu 0,4%, dupa doi ani de crestere economica.

Stagnarea economica de anul viitor mascheaza o diviziune intre tarile din nord, unde economia va creste si cele de sud, care vor suferi in urma unor contractii economice.

#crestere economica zona euro 2013, #contractie economica zona euro 2013, #criza economica Europa, #prognoze Comisia Europeana economie , #UE