CE: Ungaria a cerut asisenta financiara FMI si CE

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 14:20
1033 citiri
CE: Ungaria a cerut asisenta financiara FMI si CE

Ungaria a cerut, luni, Comisiei Europene (CE) si Fondului Monetar International (FMI) un posibil ajutor financiar printr-un program de precautie, potrivit unui comunicat transmis de executivul european.

"Comisia a primit astazi o solicitare din partea autoritatilor ungare pentru o posibila asistenta financiara din partea UE. Autoritatile au transmis o solicitare similara catre FMI. Au indicat de asemenea ca intentioneaza sa trateze orice sprijin UE care le-ar putea fi pus la dispozitie drept unul de precautie", se spune in comunicatul CE.

Comisia va examina solicitarea Ungariei "in stransa consultare cu statele membre UE si cu FMI", noteaza executivul european.

Totodata, CE a anuntat ca o delegatie europeana aflata la Budapesta in ultimele doua saptamani a revenit la Bruxelles, dupa ce a efectuat misiunea obisnuita de supraveghere in urma primului acord de sprijin pentru balanta de plati derulat in Ungaria.

Ungaria a anuntat vineri ca a inceput discutiile cu FMI si cu UE pentru o linie de credit de precautie care sa apere economia locala de criza datoriilor de stat din zona euro, transmite Reuters.

Ministerul Economiei a aratat ca anticipeaza semnarea unui nou acord cu FMI si CE la inceputul anului viitor si ca nu se asteapta ca institutiile financiare internationale sa solicite noi masuri de austeritate.

Ungaria a convenit in octombrie 2008 un pachet de finantare externa de 20 miliarde euro de la FMI, CE si Banca Mondiala. Guvernul de la Budapesta a accesat doua treimi din imprumuturi, insa discutiile cu FMI in cadrul acestui acord au fost intrerupte in luna iulie a anului trecut, dupa ce autoritatile ungare au optat sa introduca o taxa speciala pentru banci, pentru a evita noi masuri de austeritate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#asistenta financiara Ungaria, #FMI Ungaria , #UE