CE vrea sa propuna amendamente la bugetele unor tari

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 17:12
923 citiri
CE vrea sa propuna amendamente la bugetele unor tari

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat, in plenul Parlamentului European, ca Executivul ar trebui sa poata impune modificari in bugetele nationale ale tarilor din zona euro care depasesc plafonul de 3% al deficitului bugetar.

Comisia Europeana ar trebui sa aiba dreptul de a propune amendamente la bugetele nationale in cazul tarilor din zona euro care depasesc plafonul deficitului de 3% , a declarat miercuri presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Executivul de la Bruxelles ar urma sa opereze anumite modificari si pe parcursul unui an bugetar. Decizia finala va ramane "acolo unde trebuie, la parlamentele nationale", care trebuie insa sa respecte cerintele UE, a precizat Barroso. Implicarea Comisiei Europene in stabilirea bugetelor nationale este "necesara, daca vrem o uniune fiscala", a completat seful Comisiei Europene.

Comisia Europeana va face publice propunerile privind guvernanta economica la 23 noiembrie. Acestea vor include si masuri suplimentare de supraveghere si conditii de indeplinit pentru tarile care primesc asistenta financiara de la Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International.

Totodata, Barroso a afirmat, in plenul Legislativului, ca, pana la sfarsitul anului, vor fi avansate si propuneri privind emiterea de eurobonduri. Germania se opune acestei idei, in absenta unei guvernante economice in zona euro.

#Comisia Europeana amendamente buget, #buget tari Europa deficit , #UE