CE vrea sa stie unde sunt banii din platile POR

Marti, 21 Iunie 2011, ora 10:35
1119 citiri
CE vrea sa stie unde sunt banii din platile POR

Un purtator de cuvant al Executivului UE sustine ca banii pentru platile din Axa 2 a POR "nu sunt pierduti in acest moment" si ca este vorba despre o sistare temporara a platilor, pana cand Comisia Europeana primeste "raspunsurile solicitate", anunta Mediafax.

"Comisia Europeana a acordat Romaniei un termen de doua luni pentru a oferi informatii despre aceste fonduri si despre managementul acestor fonduri, iar la sfarsitul acestei perioade, in functie de concluziile trase pe baza raspunsurilor oferite de partea romana, Comisia va decide ceea ce se va intampla in continuare.

Acest lucru inseamna ca banii nu sunt pierduti in acest moment. Este vorba despre o sistare temporara a platilor pana cand Comisia primeste raspunsurile solicitate", a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, Ton Van Lierop, purtator de cuvant al CE. 

Van Lierop a tinut sa sublinieze ca in acest moment nu se poate spune ca Romania a pierdut banii respectivi, insistand asupra faptului ca o decizie finala va fi luata in termen de doua luni. 

Termenul de doua luni curge de la data la care autoritatile romane au primit scrisoarea de instiintare din partea CE, a precizat purtator de cuvant al CE.

Comisia Europeana a intrerupt platile pentru Axa 2 a Programului Operational Regional (POR) -Imbunatatirea infrastructurii regionale si locale de transport-, din cauza deficientelor constatate, si a cerut autoritatilor romane sa verifice toate contractele de lucrari incheiate cu beneficiarii Axei 2.

#comisia europeana, #bani por, #bani, #plati por , #UE