Cel putin 300 de functionari europeni castiga mai mult decat David Cameron

Miercuri, 14 Iulie 2010, ora 16:23
1348 citiri
Cel putin 300 de functionari europeni castiga mai mult decat David Cameron

Cel putin 300 de functionari de la Bruxelles au salarii mai mari decat cel al premierului britanic, David Cameron, potrivit unor informatii oficiale citate de Daily Express, in editia electronica de miercuri, informeaza Mediafax.

Potrivit cotidianului britanic, si comisarii europeni au salarii mai mari decat cel al lui Cameron, care castiga 142.500 de lire sterline.

Informatiile au fost date publicitatii de un secretar de stat din Ministerul britanic de Externe, intr-un raspuns la o interpelare in Parlament.

"Faptul ca peste 300 de oficiali ai Uniunii Europene sunt platiti la un nivel superior, in unele cazuri cu mult superior, premierului arata ca UE este, pentru birocrati, mai mult decat o activitate lucrativa finantata de contribuabili", a declarat un purtator de cuvant al grupului eurosceptic Campaign for an Independent Britain (Campania pentru o Mare Britanie Independenta).

Un conservator britanic, Bill Cash, presedintele Comisiei de Monitorizare Europeana din Camera Comunelor, a apreciat ca acest lucru este "de neconceput".

#cameron, #castig, #david, #premier , #UE