Cine sunt oficialii rusi si ucraineeni sanctionati de Vest si cat de influenti sunt ei

Marti, 18 Martie 2014, ora 13:21
1277 citiri
Cine sunt oficialii rusi si ucraineeni sanctionati de Vest si cat de influenti sunt ei

Uniunea Europeana (UE) a adoptat sanctiuni impotriva a 21 de persoane considerate responsabile de anexarea Crimeei de catre Rusia. Sanctiunile vizeaza 13 oficiali rusi si opt ucraineni prorusi.

Printre numele vehiculate pe lista se afla trei inalti comandanti militari rusi, premierul regiunii Crimeea, presedintele Comisiei pentru Comunitatea Statelor Independente (CSI) din Duma de Stat si inalti oficiali din cele doua camere ale Parlamentului rus.

Lista cu cele 21 de persoane, asa cum a fost publicata in Jurnalul Oficial al UE, contine numele lor si datele lor de nastere, si prezinta motivele pentru care figureaza fiecare pe aceasta lista, adica implicarea acestora in criza din Crimeea.

UE - o prima lista de 21 de persoane

Sergey Valeryevich Aksyonov: A fost ales "prim-ministru" al Crimeii, pe 27 februarie 2014, in prezenta puscasilor rusi. Alegerea sa a fost declarata neconstitutionala pe 1 martie de catre presedintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turchynov. A promovat activ "referendumul" de pe 16 martie 2014.

Vladimir Andreevich Konstantinov: In calitate de presedinte al Consiliului Suprem al Republicii Autonome Crimeea, Konstantinov a jucat un rol important in decizia luata de parlament referitor la organizarea "referendumului" impotriva integritatii teritoriale a Ucrainei si a cerut alegatorilor sa voteze in favoarea independentei regiunii Crimeea.

Rustam Ilmirovich Temirgaliev: Ca vicepresedinte al Consiliului Ministrilor din Crimeea, el a jucat un rol relevant in decizia luata de parlament referitor la organizarea "referendumului" impotriva integritatii teritoriale a Ucrainei. El a facut lobby activ pentru integrarea Crimeea in Federatia Rusa.

Pyotr Anatoliyovych Zima : A fost numit sef al Serviciilor Secrete din Crimeea, pe 3 martie, de catre "premierul", si a acceptat aceasta functie. A oferit informatii relevante SBU (serviciului de informatii al Rusiei), precum date despre activistii EuroMaidan din Crimeea si aparatorii drepturilor omului din peninsula. A jucat un rol important in impiedicarea autoritatilor ucrainiene de a controla teritoriul Crimeei.

Sergey Pavlovych :Vicepresedinte al Parlamentului din Crimeea, a initiat impreuna cu Sergey Aksyonov demiterea ilegala a guvernatorului Republicii Autonome Crimeea. El a recunoscut public faptul ca parlamentarii sunt sunt cei care i-au invitat pe soldatii rusi sa ocupe Parlamentul Crimei. A fost unul dintre primii lideri care au cerut public anexarea Crimeii la Rusia.

Klishas, Andrei Aleksandrovich : Presedintele Comisiei de drept constitutional din cadrul Consiliului Federatiei Ruse, a sprijinit public trimiterea de trupe in Ucraina. A justificat interventia militara in Ucraina spunand ca presedintele ucrainean sustine cererea autoritatilor din Crimeea lansata presedintelui Rusiei, pentru apararea cetatenilor din peninsula.

Slutski, Leonid Eduardovich : Presedintele Comisiei pentru Comunitatea Statelor Independente (CSI) si Integrare Euroasiatica din Duma de Stat, a sprijinit activ trimiterea de forte militare rusesti in Ucraina si anexarea Crimeii.

Sidorov, Anatoliy Alekseevich : Comandantul Districtului Militar din Vest din cadrul Flotei ruse, unitate aflata in Crimeea. El este responsabil pentru parte a prezentei militare ruse in Crimeea, a sprijinit autoritatile Crimeii impotriva demonstratiilor organizate de cei care se opun incorporarii regiunii in Federatia Rusa.

Alte persoane vizate de sanctiuni sunt Deniz Valentinovich Berezovskiy, Aleksei Mikhailovich Chaliy, Yuriy Zherebtsov, Viktor Alekseevich, Vladimir Michailovich, Nikolai Ivanovich, Evgeni Viktorovich, Aleksandr Borisovich, Oleg Evgenevich, Sergei Mikhailovich, Sergei Vladimirovich, Aleksandr Viktorovich, Galkin Aleksandr.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sanctiuni UE, #oficiali Rusia sanctionati , #UE