Comisar UE: Nu trebuie sa luam masuri la nivel UE impotriva E.coli

Marti, 07 Iunie 2011, ora 12:04
1179 citiri
Comisar UE: Nu trebuie sa luam masuri la nivel UE impotriva E.coli

Nu exista motive pentru a se lua masuri la nivel european impotriva epidemiei E.coli, aceasta fiind limitata geografic, dupa cum a declarat comisarul UE pentru sanatate John Dalli, conform NewsIn.

Ministrii agriculturii din UE se reunesc marti la Luxembourg, pentru discutii de urgenta, in timp ce continua eforturile pentru a gasi sursa epidemiei de E.coli soldata cu moartea a 22 de persoane si imbolnavirea altor peste 22.000.

Ministrul agriculturii din Saxonia Inferioara, Gert Lindemann, spusese in weekend ca exista un lant clar care dovedeste ca sursa infectiei este o sera aflata la sud de Hamburg, la Uelzen, care intre timp a fost deja inchisa.

Sera respectiva cultiva o varietate de seminte pentru germeni, importate din diferite tari. Este vorba despre seminte de adzuki, alfalfa, broccoli, mazare, linte si fasole mung, toate cultivate pentru ca germenii lor sa fie consumati in salate. Semintele sunt cultivate in rasadnite mari si nu este clar cum a ajuns acolo bacteria E.coli.

Insa testele initiale de laborator din Germania au stabilit ca semintele germinate nu sunt responsabile pentru epidemia de E.coli, au anuntat luni oficiali. Anuntul a fost facut dupa testarea a 23 dintre cele 40 de mostre.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#e.coli, #ecoli, #epidemie ecoli, #morti ecoli , #UE