Criza alarmeaza Europa: Ministrii Finantelor din G7 se intalnesc de urgenta

Marti, 05 Iunie 2012, ora 13:10
1141 citiri
Criza alarmeaza Europa: Ministrii Finantelor din G7 se intalnesc de urgenta

Ministrii Finantelor si sefii bancilor centrale din statele G7 vor purta marti, 5 iunie, discutii de urgenta privind criza datoriilor de stat din zona euro, tot mai alarmati in privinta problemelor financiare ale Europei.

Statele din Grupul celor Sapte mari economii industrializate "sunt ingrijorate in privinta situatiei instabile din economia globala" si trebuie sa discute despre aceste incertitudini, a afirmat ministrul japonez al Finantelor, Jun Azumi, intr-o conferinta sustinuta la Tokyo, potrivit Bloomberg.

Ministrul canadian al Finantelor, Jim Flaherty, a declarat la Ottawa ca oficialii G7 vor discuta problemele din zona euro.

Criza din sistemul bancar spaniol si posibilitatea ca Grecia sa paraseasca zona euro dupa alegerile din 17 iunie au tinut pietele sub tensiune in ultimele saptamani, situatia fiind inrautatita de impasul politic din zona euro, liderii europeni nereusind sa stabileasca o strategie decisiva de solutionare a problemelor.

Astfel de teleconferinte sunt de obicei confidentiale, insa discutiile de marti au fost anuntate, probabil, tocmai pentru a exercita presiune asupra zonei euro. Statele G7 sunt SUA, Canada, Germania, Franta, Italia, Marea Britanie si Japonia.

Mesajul transmis in ultimele zile de Germania este ca Spania trebuie sa decida daca are nevoie de ajutor financiar international, dupa aparitia unor informatii in presa ca Berlinul ar insista pe langa Madrid sa solicite sprijin extern.

Statele Unite au cerut in mai multe randuri in ultimii doi ani ca liderii europeni sa ia masuri mai agresive pentru solutionarea crizei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#intalnire de urgenta G7, #discutii criza din zona euro , #UE