Criza din zona euro ramane tema principala pe agenda Eurogrupului

Duminica, 08 Iulie 2012, ora 15:05
1120 citiri
Criza din zona euro ramane tema principala pe agenda Eurogrupului

Reuniunea de luni a ministrilor de finante din zona euro va fi urmata de un alt Eurogrup, la 20 iulie, avand ca scop realizarea de progrese in punerea in aplicare a mecanismelor anticriza, a anuntat duminica ministrul francez al finantelor Pierre Moscovici.

Ministrul francez a subliniat ca zona euro trebuie sa transforme "rapid" in fapte deciziile adoptate la finele lui iunie, indeosebi cea privind o supervizare bancara integrata, pentru a putea deschide calea recapitalizarii directe a bancilor spaniole, transmite AFP.

"Este foarte important sa trimitem semnale tangibile ca lucrurile pe care le-am spus la Consiliul european" din 28-29 iunie "vor fi cu adevarat traduse in fapte. Nu am niciun dubiu in acest sens", a declarat Moscovici in fata presei, cu prilejul evenimentului Reuniunile economice din Aix-en-Provence, in sud-estul Frantei.

Potrivit lui Moscovici, care a discutat duminica dimineata la Aix-en-Provence cu premierul italian Mario Monti, "trebuie inceput chiar de maine" (n.r.: luni), cand la Bruxelles are loc reuniunea ministrilor de finante din zona euro.

#Eurogrup intalnire, #criza zona euro, #intalnire ministrii de finante, #ajutor sistemul bancar , #UE