Deutsche Bank isi face calcule: Ce se va intampla daca Marea Britanie iese din UE

Marti, 19 Mai 2015, ora 15:14
2218 citiri
Deutsche Bank isi face calcule: Ce se va intampla daca Marea Britanie iese din UE
Foto: Mining

Conducerea Deutsche Bank a desemnat un grup de lucru care sa stabileasca masurile necesare in cazul unei decizii a Marii Britanii de a parasi Uniunea Europeana.

Grupul de lucru, care are sarcina de a stabili in ce masura este necesara reducerea activitatii in sucursalele bancii din Regatul Unit, s-a intrunit, dar inca nu a luat o decizie, a declarat un purtator de cuvant pentru reporterii BBC.

Castigarea alegerilor de catre conservatorii lui David Cameron este dublata de promisiurea premierului britanic de a organiza un referendum pentru a decide apartenenta tarii la blocul comunitar european.

Programat initial pentru 2017, plebiscitul britanic ar putea avea loc in cursul anului viitor, dupa cum au recunoscut oficialii de la Londra.

Deutsche Bank are peste 9.000 de angajati in Marea Britanie, dar este prima companie de pe continent care ia in calcul restrangerea activitatii in cazul unui vot negativ dat de britanici Europei.

"Fiecare firma cu activitate globala, si in special cele din Europa, ar trebui sa isi creioneze un astfel de plan de actiuni pentru a evita riscurile manageriale", este de parere James Bevan, seful departamentului de investitii de la CCLA Investment Management.

La inceputul saptamanii, directorul general al Camerei de Comert Britanice, John Longworth, a admis ca referendumul va avea loc in cel mai propice moment.

Acesta a adaugat ca dezbaterea pe subiectul apartenentei la UE este mult mai nuantata decat pare.

Presedintele companiei JCB, Anthony Barnford, a declarat in weekend ca Regatul Unit se poate descurca si in afara Uniunii. Argumentul sau: "Suntem a cincea sau a sasea economie a lumii".

#restrangere activitate Deutsche Bank, #referendum UE Marea Britanie, #efect Brexit , #UE