FMI cere grecilor sa-si plateasca impozitele

Sambata, 26 Mai 2012, ora 15:24
1108 citiri
FMI cere grecilor sa-si plateasca impozitele

Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Christine Lagarde, le-a cerut grecilor sa-si plateasca impozitele si a recunoscut ca este mai preocupata de situatia din Africa Subsahariana decat de zona euro, informeaza sambata EFE.

'Referitor la Atena, ma gandesc la toate acele persoane care incearca tot timpul sa evite plata impozitelor. Cred ca ar trebui sa se ajute in mod colectiv, platindu-si toti impozitele', a declarat Lagarde, intr-un interviu publicat sambata de ziarul britanic The Guardian.

Directorul FMI a recunoscut ca este mai preocupata de situatia copiilor din Africa Subsahariana, care nu au sansa sa invete, decat de Grecia. 'Cred ca au mai mare nevoie de ajutor decat populatia din Atena', a subliniat Lagarde.

Intrebata daca tarile europene au avut momentul lor de bunastare si daca a venit momentul sa restituie banii primiti, ea a punctat: 'Corect'. Si a admis ca se gandeste atat la grecii din sectorul privat, cat si la cei din domeniul public, dar si la cei care nu isi achita impozitele.

Lagarde a marturisit ca nu are intentia sa flexibilizeze conditiile impuse in pachetul de austeritate prescris Greciei, subliniind ca tara trebuie 'sa faca mai mult' pentru a depasi criza si sa accepte ca exista 'un pret' ce trebuie platit pentru a fi membra a zonei euro

#FMI Grecia, #datorii grecia, #grecia zona euro , #UE