Forumul de la Davos, aparat de 5.000 militari

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 11:20
1282 citiri
Forumul de la Davos, aparat de 5.000 militari
Securitate la Davos

Aproximativ 5.000 de militari elvetieni au fost mobilizati pentru cea de-a 42-a editie a Forumului economic mondial care incepe miercuri in statiunea montana Davos.

Armata va sprijini autoritatile civile atat la sol, cat si pentru supravegherea spatiului aerian in timpul reuniunii liderilor politici si economici ai lumii, transmite swissinfo.

Zapada neobisnuit de abundenta a creat deja probleme organizatorilor, armata precizand ca a fost nevoie de inlaturarea unei mari cantitati pentru instalarea celor 18 km de gard necesari pentru securitatea Forumului.

Cei 5.000 de soldati reprezinta cea mai ampla desfasurare de forte cu ocazia vreunei editii a Forumului de la Davos. Anul trecut au fost mobilizati 4.000 de militari.

La eveniment, ce se va derula pana duminica cu tema "Marea transformare, construirea de noi modele", sunt asteptate mai mult de 2.600 de personalitati, printre care 40 de sefi de stat sau de guvern. Discursul inaugural urmeaza sa fie pronuntat in cursul dupa-amiezii de cancelarul german Angela Merkel.

In fiecare an, la Davos si in alte localitati au loc demonstratii impotriva Forumului. Sambata, 150 de persoane au fost amendate in urma unui protest organizat la Berna

#Forum Economic Davos, #securitate Davos, #demonstratii Davos, #intrunire lideri economici Davos , #UE